Nierpatiënten Vereniging MIJNSTREKEN
♥ Wij zijn al 41 jaar actief voor Nierpatiënten en hun naasten ♥

Nieuws

Leden nieuws

Bij ons kwam het trieste bericht dat één van onze leden, mw. M Kalsbeek-Karssing, op 12 december j.l. is overleden. Het bestuur wenst haar levenspartner dhr. M Coenjers, de kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en andere nabestaanden veel sterkte voor de komende tijd. We herinneren mw. Kalsbeek als een actieve lid, die aan bijna alle activiteiten van onze vereniging deelnam. We zullen haar erg missen.


Ander nieuws

Sponsor actie Kidney 500
Een van onze leden, Roy Mommertz, heeft een sponsor actie gestart om € 10.000 te verzamelen. Hij wil dit doen door in 3 dagen 500 KM te fietsen. Met het bedrag kunnen 5 dialyse fietsen worden aangeschaft voor de Dialyse Kliniek Elyse in Kerkrade. Met deze fietsen kunnen de nierpatiënten tijdens het dialyseren hun conditie bijhouden dan wel verbeteren. Wilt u hem steunen? Klik dan op deze link voor de actie.
 

Roy Mommertz actie Kidney 500
Roy Mommertz actie Kidney 500
Roy Mommertz actie Kidney 500 2
Roy Mommertz actie Kidney 500 2


TransplantERENdag 17 juni 2023
Wanneer iemand een orgaantransplantatie krijgt, weet hij of zij vaak niet wie het orgaan heeft gedoneerd. Voor getransplanteerden is hun donor een held, omdat deze hen een tweede leven heeft gegeven. Zij kunnen echter meestal niet in contact komen met nabestaanden om deze dankbaarheid te tonen. Op 17 juni 2023 werd de jaarlijkse bijeenkomst gehouden in Naarden om deze "helden" te eren.  Zie donormonument.nl

Terugblik themadagen Webinars van de NVN en Nierstichting
De NVN en de Nierstichting houden regelmatig presentaties en webinars, internet bijeenkomsten, over verschillende actuele onderwerpen. Wilt u de thema's terugzien of weten welke thema's zijn behandeld? Ga dan naar Terugblik op themadagen.